Субота, 04.05.2024
Все про Підгаєцьку ЗОШ І-ІІІ ступенів Зробити безкоштовний сайт з uCoz
[Нові повідомлення  · Участники · Правила форума · Пошук  ]
Форум » Правила форуму
Правила форуму

Загальні правила (для учасників форуму, модераторів та адміністраторів)

  1. На форумі могилянської спільноти вітаються коректні дискусії та аргументовані висловлювання.
  2. На форумі забороняються і підлягають вилученню модератором (адміністратором) без попередження повідомлення, які:
    2.1. не відповідають обговорюваній темі (тема визначається змістом першого повідомлення). Модераторам забороняється редагувати перший пост теми, якщо він не порушує п.п. 2.2 - 7 цих Правил;
    2.2. мають на меті образу або дискримінацію на ґрунті національної, расової, статевої, ґендерної, вікової чи будь-якої іншої належності; розпалення міжетнічних конфліктів тощо
    2.3 містять будь-які паспортні дані про користувача форуму чи порталу, зокрема реальне ім'я та прізвище, без попередньої згоди користувача.
    2.4. містять нецензурну лексику, яка не має емоційного і змістовного навантаження (крім цитат, якщо всі нецензурні слова замінені зірочками, крім першої або останньої букви);
    2.5. містять матеріали порнографічного змісту або гіперпосилання на порносайти.
  3. Звертаємо увагу учасників форуму на те, що терміни "ненормативна лексика" та "нецензурна лексика" позначають різні пласти мови. Тому адекватність вживання слів на зразок "москаль", "хохол", "жидо-масони" та ін. буде визначатись модератором.
  4. Передруки з інших видань, які вміщено на форумі, повинні містити посилання на джерело інформації та автора.
  5. Створювати теми можуть лише зареєстровані користувачі форуму.
  6. Будь-які претензії до правил форуму чи дій модератора слід надсилати модератору приватним повідомленням, на скриньку, або у темі "Обговорення дій модератора цього форуму". Якщо такої теми не існує, її можна створити.Заборонено звертатись до модератора в топіку.
  7. Забороняється створювати теми‚ назва або зміст яких частково або повністю повторюють уже наявні теми
  8. Адміністрація не схвалює створення декількох логінів одним користувачем. Користувач може змінити свій логін без втрати всіх налаштувань, надіславши приватне повідомлення адміністратору.
    Адміністратор додає до підпису користувача і в окрему тему на форумі "Побажання й пропозиції" повідомлення про зміну логіна. Протягом місяця користувачеві заборонено видаляти це повімлення зі свого підпису.
    Адміністратор може відмовити у зміні логіну з власних міркувань.
  9. Підставами до заблокування користувача можуть бути:
    9.1 Систематичне порушення п.п. 2-7 і як наслідок перевищення встановленого адміністратором максимальної кількості попереджень
    9.2 Агресивна поведінка на форумі та провокування конфліктів
  10. Рішення про блокування користувачів на підставі п. 9.1 ухвалює адміністратор або модератор після погодження із Адміністрацією форума
    Блокування на підставі п. 9.2 здійснюється виключно Адміністрацією форума.
  11. Термін блокування: 11.1 Якщо блокування застосовується вперше на підставі п. 9.1, то термін блокування визначається модератором (адміністратором), але не більше від двох тижнів.
    11.2 Якщо блокування застосовується не вперше на підставі п. 9.1, то мінімальний термін блокування - 1 тиждень, максимальний - 1 місяць
    11.3 Мінімальний термін блокування на підставі п. 9.2 - 1 тиждень
    11.4 Якщо користувач під час блокування продовжуватиме порушувати Правила під іншим логіном або в якості Гостя, адміністратор може застосувати блокування за IP-адресою. У залежності від ситуації це може робитися як засобами форуму, так і за допомогою директив файлу .htaccess. Останнє означатиме неможливість відвідувати будь-які проекти і розділи порталу "Бонет".
  12. Порушники правил каратимуться жорстоко, але справедливо.

Права та обов'язки модератора

  1. Модератором форуму особа, що здійснює нагляд за дотриманням учасниками правил форуму і має додаткові порівняно з іншими учасниками повноваження (як-то: право знищувати, редагувати, поділяти і переміщувати повідомлення і теми);
  2. Модератором може стати будь-який учасник форуму за наявності вакансії модератора, якщо він попередньо надіслав запит адміністратору із обгрунтуванням свого бажання.
  3. Модератор призначається адміністрацією форуму. При цьому враховуються побажання інших учасників форуму.
  4. Модератор форуму є таким самим учасником, як і всі інші, і на нього поширюються п.п. 1-10 Загальних правил. За систематичне порушення Загальних правил модератора може бути позбавлено прав модерування.
  5. Модератор вважається модератором тільки у форумах, які він модерує. В усіх інших форумах модератор не має додаткових прав і є звичайним учасником форуму.
  6. Модератор :
    6.1 Зобов'язаний знищувати (в деяких випадках - відредагувати) тексти повідомлень, що порушують п.п. 2.2-2.5 Загальних правил. Натомість можна залишати коротке повідомлення про причину видалення із зазначенням логіну модератора.
    Наприклад: Матюки/Vasyl
    У разі, якщо було знищено декілька повідомлень в одній темі з однієї і тієї ж причини, модератору достатньо залишити одне повідомлення про знищення групи повідомлень.
    6.2 Має право переміщувати повідомлення, що порушують п. 2.1 (надалі - "позатеми"), до інших тем чи форумів, створювати із позатем нові теми або знищувати їх, якщо позатема не викликала жвавого обговорення іншими учасниками форуму. Теми, що порушують п.7 Загальних правил, слід об'єднувати з вже існуючими. 6.3 Якщо новостворена тема не відповідає тематиці форуму, модератор може перемістити її до іншого форуму або до форуму "Флейм", якщо важко або неможливо визначити, якому форуму ця тема відповідає. Водночас, якщо не можна однозначно визначити, чи відповідає тема даному форуму, модератору слід погоджувати переміщення із учасниками дискусії, і залишати посилання на переміщену тему на її старому місці.
    6.4 Має право знищити тему, якщо вона порушує п. 4 Загальних правил.
    6.5 Може знищувати повідомлення, що порушують п.5 Загальних правил.
    6.6 Може змінити назву теми, якщо вона не відповідає змісту дискусії.
    6.7 Має право здійснювати інші операції з темами і повідомленнями, попередньо погодивши їх із автором теми.
  7. Модератор мусить регулярно відвідувати форуми "Службовий" і "Побажання й Пропозиції", а також відповідати на претензії до його дій у відповідних темах.
  8. Модератор надсилає адміністраторам список учасників, яких необхідно заблокувати відповідно до п. 8 Загальних Правил
  9. Модератору заборонено:
    9.1 Редагувати перший пост теми відповідно до п. 2.1 Загальних правил
    9.2 Редагувати теми для обговорення дій модератора без погодження з адміністратором.
    9.2 Порушувати Загальні правила як учасник форуму.
    9.3 Упереджено ставитись до будь-яких повідомлень чи учасників, зокрема заборонено редагувати повідомлення на основі "правильності" чи "правдивості" інформації, яка там подається.
    9.4 Видаляти повідомлення, не залишивши натомість причину видалення (Не поширюється на форуми "Службовий", "Тест-форум", "Побажання і пропозиції").
    9.5 Блокувати користувачів без погодження з Адміністрацією форума.
    9.6 Ігнорувати вимоги Правил форуму для модераторів і тлумачення адміністратором цих Правил.
  10. Підстави для позбавлення прав модерування
    10.1 Невиконання модератором своїх обов'язків, зокрема невчасне виконання вимог п.п. 6.1-6.7 цих Правил.
    10.2 Систематичне порушення Загальних правил та Правил форуму для модераторів та ігнорування попереджень адміністратора. Модератор звільнюється автоматично після третього попередження.
    10.3 Рішення учасників форуму про заміну модератора шляхом відкритого голосування.
    10.4 Рішення адміністрації про планове переобрання штату модераторів. Таке рішення ухвалюють не частіше, ніж раз на рік.
    10.5 Неспроможність модератора виконувати свої обов'язки, пов'язані із нестачею часу, технічних можливостей чи з інших причин. У цьому разі модератор самостійно відмовляється від модерування, або це роблять його близькі родичі.
    10.6 Постійне чи тимчасове закриття форуму
  11. У разі ухвалення рішення про позбавлення прав модерування, модератор виконує свої обов'язки, доки не буде обрано нового модератора, якщо крім випадків, коли модератора звільнено за п.10.2.

PC InfServic © 2024

(=Підгайці=)